MENU

PIZZA

Spożywanie naszej pizzy to ogromna przyjemność i prawdziwe  wyzwanie. Dyskretnie podpowiadamy, jak połączyć smak z radością zdobywania upatrzonego kawałka pizzy. Krojenie pizzy to zdaniem Włochów profanacja!

Zatem podajemy INSTRUKCJĘ jedzenia naszego specjału. Jemy rękoma…tylko! Zdecydowanym ruchem, ale niezbyt zachłannie, urywamy kawałek pizzy w kierunku jej środka, następnie składamy go na pół jak kanapkę i maczamy w oliwie. Potem oblizujemy palce … Smacznego!

Jeśli chcesz zamówić prawdziwą włoską pizzę, musisz wiedzieć że pizza neapolitańska ma średnicę ok. 32-35  cm.
Brzegi (rant) pizzy są obficie wyrośnięte i wypieczone, ale nie chrupiące. Środek pizzy charakteryzuje się cienkim ciastem oraz wilgotnym nadzieniem.

Do każdej pizzy dodajemy oliwę Extra Vergine
Pudełko na pizzę – dopłata 2 zł

Słownik składników:

Salsiccia – domowej roboty włoska kiełbasa wieprzowa
Salami Spianata Picante – to typowe salami pochodzące z Kalabrii przygotowane z najlepszego mięsa wieprzowego, które zostało starannie wybrane i zmielone. Spianata jest przyprawiona chilli, co daje jej charakterystyczny czerwony kolor.
Salsiccia Piccante – domowej roboty włoska kiełbasa o wyjątkowo pikantnym smaku
Grana Padano – ser produkowany z mleka krowiego. Ser twardy, dojrzewający.
Pecorino Romano – dojrzewajacy ser pochodzący z Włoch otrzymywany z owczego mleka,
Pancetta – to rodzaj dojrzewającego boczku wieprzowego
Bresaola – długo dojrzewająca szynka włoska z mięsa wołowego
Prosciutto cotto – włoska szynka wieprzowa
Nduja – rodzaj bardzo ostrej włoskiej kiełbasy

Makarony

W naszym menu znajdziesz makarony długie, krótkie oraz nadziewane.

Sałatki

W zestawia każdej sałatki - włoskie chlebowe paluszki grissini.

Przystawki

Zupy

Dania dla dzieci

Desery

Zadzwoń i zamów

Dostawa gratis w obrębie 3 km od lokalu, przy zamówieniu powyżej 30 zł. Powyżej 3 km, dowóz płatny 2 zł/km.